Bokföring på distans – en möjlighet eller en utmaning?

Som lokal småföretagare i Halmstad och Jönköping kan det ibland upplevas som svårt att konkurrera på en nationell marknad med de stora jättarna i Stockholm. Revision och redovisning är väl etablerat i storstäderna och det är vanligt förekommande att företag kräver lokal närvaro. Nu är det sen onsdagskväll och jag sitter på tåget mot Stockholm för att träffa några av de nya kunder som det senaste kvartalet valt oss som leverantör – fastän att vi sköter bokföringen från Halmstad.

Varje vecka får jag flertalet förfrågningar från nya kunder, men där det allt för ofta krävs lokal närvaro. Nu vill jag berätta kort om vilka fördelar som finns med att arbeta på distans med digital bokföring.

Låga lokalkostnader ger dig ett bättre pris på redovisning

Vi sitter på kontorshotell både i Halmstad såväl som i Jönköping. Det gör att vi förbättrar vår arbetsmiljö avsevärt med trevliga ”kollegor” även utanför Sense4 Solutions. Samtidigt kan vi hålla nere våra kostnader och således erbjuda våra kunder bra priser. I Stockholm får man ett delat skrivbord till samma pris som man får ett rum för fem personer i Halmstad.

Levnadskostnader driver upp lönenivåer

Alla vi som arbetar med bokföring och varje månad administrerar löner på en nationell nivå kan tydligt se att lönenivåerna i storstäderna är högre. Det finns säkert statistik från Statistiska Centralbyrån men så långt har jag inte tänkt att ta det denna gång. Jag vill bara påvisa den enkla logiska tanken att om du anlitar en ekonom på distans – så kommer priset att vara lägre – till följd av lägre lönenivåer. Vi klarar oss lika långt om inte längre med lägre löner. Detta bidrar också till att fler personer kan sättas i arbete och att företag ges större möjlighet till utveckling.

Du får samma kompetens – människor i småstäder är inte Aliens – jag lovar!

Personligen flyttade jag från Stockholm till Halmstad 2014 och det var ett av de bättre besluten jag gjort i mitt liv. Allt känns mer fridfullt och det har gjort att jag har fått möjligheten att vara entreprenör här istället. Jag har också lärt mig att väldigt många i min omgivning också kommer från andra orter men som även där väljer att bo kvar i Halmstad efter sina studier. Prova på – du kommer snart att märka att du till och med kan få bättre kompetens med goda relationer som bonus tack vare att du chansade lite.

Bokslut och årsredovisningar

Vi närmar oss bokslut och årsredovisning – tveka inte att ta hjälp tidigt. De flesta vet att prisnivåerna styrs av tillgång och efterfrågan – och i januari lovar jag att tillgången är betydligt lägre än efterfrågan. Kontakta oss för vidare dialog. Dessutom så är det mer än naturligt att faktiskt besöka Stockholm mer regelbundet i samband med att vi får fler och fler kunder där. Detsamma gäller givetvis andra städer också.

Läs mer om våra tjänster här.

På resande fot,

Michael Cavallin
VD, Sense4 Solutions – där företagande ska vara roligt – inte krångligt.

bokföring redovisning löpande bokföring fortnox skatt starta eget deklaration starta företag verksamt registrera företag verksamt registrera företag bolagsverket starta eget företag revisor ekonom bokslut årsredovisning

Ps. Har du en dröm om att starta eget – vi hjälper till från grunden och anpassar prismodellen allt eftersom att ni växer. Alla ska ha möjligheten att uppfylla sin dröm – ta steget redan idag.

+