Har du egentligen koll på vad skillnaden är mellan en revisor och en redovisningskonsult?

Vi upplever att många inte känner till skillnaderna. Därför frågar man ofta efter revisor när man i själva verket behöver en redovisningskonsult.

En revisors jobb går i grunden ut på att kontrollera en styrelses arbete så att det sker korrekt, vare sig det rör sig om ett stort företag eller en mindre idrottsförening. En revisor tar inte hand om ett företags löpande ekonomi. En redovisningskonsult å andra sidan är den som sköter ekonomi i form av bokföring, redovisning, bokslut, momsdeklarationer – allt sånt.

Vår VD Michael förklarar det mer i klippet nedan:

Denna video är en del av vår kurs ”Grundkurs inom bokföring och redovisning” vilket är första delen i vår nya satsning på online-utbildningar för företagare. I kursen går Michael genom det mesta som en företagare behöver ha koll på när det kommer till ekonomi. Förutom skillnader mellan revisorer och redovisningskonsulter förklarar han debet och kredit, balansrapport, resultatrapport, moms och kontoplan – med mera.

Om du är företagare, eller kanske funderar på att bli, så rekommenderar vi att du kollar in vår utbildningsplattform. Vi vill att ditt företagande ska vara så enkelt som möjligt, och om vi kan hjälpa dig med att få koll på det du tycker är jobbigt så ser vi det som en win-win.

+