Idag, 11e april, börjar Majblomman att säljas runt om i Sverige. Tusentals barn i hela landet kommer att gå ut med sina färgglada väskor för att hjälpa till i syfte att minska barnfattigdomen i Sverige.

Vad som är nytt för i år är att man kan köpa Majblomman med Swish! Detta görs med hjälp av en QR-kod som är unik för varje säljare. Det innebär att bara köparen behöver ha en mobiltelefon med appen installerad, inte säljaren. QR-koden registreras individuellt så att det blir lätt att redovisa. Det går också att skapa gruppkoder för att förenkla för exempelvis skolor och föreningar.

Majblommans Riksförbund hoppas i år slå förra årets rekord på 66 miljoner kronor (insamlade på två veckor). De tror att detta är möjligt i och med Swish. Den nya betalningsmetoden gör det dels säkrare för säljarna, men också smidigare för köparna – som kanske inte alltid har kontanter på sig. Färre och färre har kontanter på sig, och då fler och fler använder sig av Swish känns det som en naturlig utveckling.

Dessutom är Majblomman en ideell organisation med 90-konto, så Swish tar inte ut någon avgift för transaktionerna.

Varför väljer vi att skriva om detta hos oss då? Jo, för att vi älskar att se att utvecklingen inom ekonomi och betalningstjänster går framåt. Dessutom banar sådana här initiativ vägen för små entreprenörer. Att redan som barn få upp ögonen för pengars värde, ansvar och kommunikation ser vi ge bra förutsättningar för en framtid inom vår bransch.

majblomma-swish
+